Gastouder Chantal stelt zich voor

De persoon achter gastouderopvang
Ik ben Chantal
In 2003 ben ik begonnen met de opleiding SPW 3 kinderopvang. En in 2006 heb ik dit diploma behaald. In deze tijd heb ik zeer veel ervaring op mogen doen door de stages die ik heb gelopen.
In 2007 ben ik begonnen met gastouderschap aan huis, omdat het mij erg leuk leek om kinderen in hun eigen thuissituatie op te vangen. Hierdoor kreeg ik de mogelijkheid om de kinderen echt te leren kennen in hun eigen leefomgeving. De kennis en ervaring die ik hiermee heb opgedaan gebruik ik nu om mijn gastouderschap op een andere wijze in te kunnen vullen.
Sinds november 2014 ben ik begonnen met de opvang van kinderen bij mij thuis.

Veilige en vertrouwde opvang

Ik wil graag dat een kind zich veilig, vertrouwd en thuis voelt. Wanneer kinderen zich veilig en vertrouwd voelen, is er ruimte voor andere ontwikkelingsaspecten. Denk bijvoorbeeld aan lezen of rekenen. Door de veilige situatie zal het kind meer open staan voor nieuwe aspecten en sneller zaken oppikken. Ook ben ik graag bezig met kinderen en leer hen bijvoorbeeld het samen spelen en delen met andere kinderen, waarbij ik elk kind in zijn/haar waarde laat.

Ik vind het erg leuk om dingen te ondernemen met de kinderen. Dit kan van alles zijn samen een brief op de bus doen, glas naar het glasbak brengen of samen lekker creatief bezig zijn en iets te gaan knutselen. In mijn dagindeling maak ik hier graag ruimte voor.

 

Mijn idee over kinderopvang

Ik vind het werken met kinderen erg leuk en boeiend, iedere dag is er weer een uitdaging en krijg ik te maken met verschillende kinderen met eigen karaktereigenschappen en opvoeding waar ik als gastouder veel van kan leren. Tevens vind ik het belangrijk dat een kind zich emotioneel kan uiten. Waarden en normen leren, respect voor elkaar hebben en opgroeien tot een waardig mens. Rust, regelmaat en structuur is een belangrijk aspect binnen de visie van mijn gastouderschap.

Gastouderopvang is de ideale oplossing voor ouders die graag willen dat hun kind in een huiselijke sfeer wordt opgevangen, gezellig meedraaien, leuke dingen doen, soms kleine taakjes en natuurlijk met andere kinderen spelen. Daarnaast kijk/luister ik naar de interesses van het kind, aandacht voor zaken waar zij/hij behoefte aan heeft, zodat ik hier op in kan spelen. Kinderen leren van elkaar door samen te spelen en samen conflicten oplossen.

Wil je meer weten over mijn visie neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik kan je telefonisch meer uitleg geven, maar we kunnen ook een afspraak maken om nader kennis te maken.

Meer weten over Gastouder Chantal?

Heb je vragen? Of wil je vrijblijvend een gesprek aanvragen om nader kennis te maken? Neem dan contact met me op.

Gastouder Chantal

De Lûken 9

8447 CM Heerenveen

06 13 461 818

KvK-nummer: 01183046

BTW-nummer: NL109715019B01

Landelijk register kinderopvang: 100269333 

VOLG MIJ